Završna konferencija projekta „Posao i pomoć u zajednici“

Završna konferencija projekta „Posao i pomoć u zajednici“

23 Travanj, 2021

U Društvenom domu  Kloštar Podravski  održana je Završna konferencija projekta “Posao i pomoć u zajednici”, KODNI BROJ: UP.02.1.1.05.0215.

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.810.139,24 kuna, a odobrena je u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

 

Općina Kloštar Podravski nositelj je projektne prijave s partnerima: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci, Ispostava Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđevac, a projektnu dokumentaciju je napravila tvrtka „DRAFT“ d.o.o..

 

Provedba kompletnog projekta planirana je u trajanju od 30 mjeseci, a ovih dana prestaje radni odnos na određeno vrijeme koji je sklopljen s 11 gerontodomaćica i projektnom asistenticom.

 

Osamdesetak osoba starije životne dobi, koliko ih je prošlo kroz ovaj projekt,  trenutno ostaje bez pružanja usluga, ali željno očekuju nastavak programa ZAŽELI II koji je u završnoj fazi. Naime, projekt je prošao na svim administrativnim provjerama i postoje naznake za vrlo skorim potpisivanjem ugovora.

 

Zbog poštivanja epidemioloških mjera koje su na snazi, završna konferencija je održana u smanjenom obimu te su joj prisustvovali ravnatelj CZSS Đurđevac Daniel Rupić, viši stručni suradnik HZZ Ispostava Đurđevac Dino Lukić, direktor DRAFT-a d.o.o. Davor Deskar i suradnik Marijo Komar. Domaćini su bili  načelnik Općine Kloštar Podravski  Siniša Pavlović, pročelnica Općine Kloštar Podravski i financijska voditeljica projekta „Zaželi“ Nataša Martinčević, voditeljica projekta „Zaželi” Dubravka Domović,  projektna asistentica-administratorica Katarina Željeznak te sve gerontodomaćice. Kao gošća, priključila se predsjednica Udruge žena Kloštar Podravski Ana Jelušić.

 

Donesen je zajednički zaključak kako je u Općini Kloštar Podravski proveden jedan vrlo vrijedan projekt kojim se ostvarila višestruka korist: dugotrajno nezaposlene žene imale su priliku raditi, a starijim i nemoćnim stanovnicima pružena je pomoć i pažnja koju oni poštuju i cijene. Svi sudionici nestrpljivo očekuju nastavak programa  ZAŽELI II. (dd)

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Općine Kloštar Podravski.

Organizacija Završne konferencije sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda.