Objavljen Javni natječaj za Ulaganje u vinarije i marketing vina

Objavljen Javni natječaj za Ulaganje u vinarije i marketing vina

5 Ožujak, 2021

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine za mjeru “Ulaganja u vinarije i marketing vina“ u 2021. godini.

Predmet Javnog natječaja je dodjela sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje 2019.-2023., sukladno uvjetima propisanim Pravilnikom o provedbi mjere Ulaganja u vinarije i marketing vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019.-2023. (Narodne novine br. 21/2019, 21/2020).

Ciljevi mjere Ulaganja u vinarije i marketing vina su povećanje proizvodnje kvalitetnih vina i povećanje konkurentnosti proizvođača kroz modernizaciju proizvodnje vina, te kroz nova ulaganja u infrastrukturu vinarija i prerađivačkih kapaciteta, a sve u cilju smanjenja troškova proizvodnje uzimajući u obzir zahtjeve iz područja sigurnosti hrane i visokih ekoloških standarda u procesu proizvodnje.

Lista prihvatljivih troškova tiskana je u prilogu Pravilnika, a nalazi se i u Prilogu I. Javnog natječaja te čini njegov sastavni dio.

Korisnici mjere Ulaganja u vinarije i marketing vina su:
– poduzeća u sektoru vina (vinarije – fizičke ili pravne osobe upisane u Vinogradarski registar) koja se bave proizvodnjom ili prodajom proizvoda iz dijela II. Priloga VII. Uredbe (EU) 1308/2013 Europskog parlamenta i Vijeća,
– organizacije proizvođača vina, udruženja dvaju ili više proizvođača ili sektorske organizacije.

Rok za podnošenje prijava je do 30. travnja 2021. godine, a Natječaj i detaljne upute s popisom obrazaca dostupni su ovdje.

Izvor: APPRRR