Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sj. Irske u Republici Hrvatskoj najavljuje treći krug programa stipendiranja digitalnog obrazovnog programa

Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sj. Irske u Republici Hrvatskoj najavljuje treći krug programa stipendiranja digitalnog obrazovnog programa

19 Siječanj, 2021

Svrha ovogodišnjeg programa, koji je usmjeren budućim hrvatskim donositeljima odluka, je naučiti više o britanskim politikama za suzbijanje klimatskih promjena, razmijeniti iskustva te stvoriti partnerstva između dviju zemalja, uoči sljedeće klimatske konferencije COP26 u Glasgowu.

Program je usmjeren na pojedince koji rade za hrvatsku vladu, nevladine organizacije ili tvrtke čiji je rad usmjeren na klimatske promjene, zeleni oporavak i zelena rješenja dok je cilj programa stvoriti mogućnosti za buduću suradnju, kao i potencijalno sudjelovanje na događajima vezanima uz COP26 u narednoj godini.

Program će se sastojati od četiri tjedne poludnevne sesije, organizirane putem platforme Zoom. Edukacija će biti posvećena rješavanju klimatskih promjena i pokretanju klimatskih akcija, razvoju inicijativa koje smanjuju emisiju ugljika i koje potiču napredak u područjima prometa i prirode te istovremeno promiču stručnost u korištenju zelene tehnologije kako u poslovanju tako i trgovini.

Program će se odvijati od 26. siječnja do 16. veljače 2021. godine, a uključit će ukupno 12 predstavnika iz Hrvatske dok su prijave za sudjelovanje otvorene do 18. siječnja 2020. godine.

Otvoreni poziv se nalazi na ovoj poveznici, dok se nacrt programa nalazi ovdje.

Izvor: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva