Preventivna kutija

28 Studeni, 2016

DSC01159S ciljem smanjenja prekršaja prekoračenja brzine kretanja i smanjenja prometnih nesreća kojima je uzrok brzina, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac osmislili su „Preventivnu kutiju“, u kojoj će biti povremeno smješten uređaj za mjerenje brzine Multanova 6F te su ovih dana započeli s korištenjem iste u nadzoru prometa.
Korištenjem „Preventivne kutije“, mjerni uređaj je otporan na vremenske uvjete te se može koristiti za vrijeme kiše i snijega. Budući da se „Preventivna kutija“ može koristiti s minimalnim ljudskim resursima i bez dodatne ophodnje koja sankcionira prekršitelje, na način da je ona sama postavljena i preventivno djeluje na sudionike u prometu. Također, „Preventivna kutija“ će se koristiti i u represivne svrhe za sankcioniranje prekršaja.
Ukoliko ovakvo preventivno djelovanje poluči pozitivne rezultate, izraditi će se dodatne „Preventivne kutije“, koje bi se istovremeno postavljale na više dionica državnih i županijskih cesta na području Policijske postaje Đurđevac, a prema prosudbi ugroženosti. Na taj način preventivno će se djelovati na vozače, koji neće znati u kojoj „Preventivnoj kutiji“ je postavljen pravi uređaj za nadzor brzine (Multanova 6F), a koja „Preventivna kutija“ je preventivne naravi.

{gallery}klo28112016{/gallery}