Novi Poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u provedbi programa ‘Ruksak (pun) kulture’ za 2019.

30 Studeni, 2018

Poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u provedbi programa ‘Ruksak (pun) kulture’ za 2019.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv vrtićima, osnovnim i srednjim školama te centrima za odgoj i obrazovanje za iskazivanje interesa za sudjelovanje u provedbi programa ‘Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi’ za 2019. godinu. 

Ruksak (pun) kulture zajednički je pothvat obrazovnog i kulturnog sektora na nacionalnoj i lokalnoj razini, a pritom su uključene sve županije i općine.

Program omogućuje dostupnost i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihova kreativnog obrazovanja, senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture te omogućuje djeci i mladima pristup svim vrstama umjetnosti i kulture. Program upoznaje djecu i mlade s umjetničkim i kulturnim djelima, odnosno izričajem visoke kvalitete i profesionalnih standarda, pokrivajući široko područje: izvedbene umjetnosti; vizualnu umjetnost; filmsku umjetnost; književnost; kulturnu baštinu, sve inovativne kulturne prakse.

Ciljevi Programa su omogućiti djeci i mladima u vrtićima, osnovnim i srednjim školama sudjelovanje u kulturnim programima koje vode profesionalci, nadalje omogućiti pristup širokom području kulturnoga izraza, odnosno mogućnost razvoja i razumijevanja kulture u svim njezinim oblicima te pomoći vrtićima i školama da se sami uključe u različite oblike kulturnih programa.

Zainteresirani vrtići, škole i centri za odgoj i obrazovanje ispunjene prijavne obrasce za iskazivanje interesa trebaju poslati najkasnije do 21. prosinca 2018. godine, a više informacija o Javnom pozivu možete vidjeti ovdje.